Ser twarogowy - półtłusty. Do jajecznicy - smalec, olej kokosowy. :) Później napiszę więcej o tej Twojej diecie, jeżeli nikt w międzyczasie jej nie podsumuje.
Z tego co mozna dowiedziec sie na forum to oliwy z oliwek do smazenia sie raczej nie uzywa. Polecane do tego sa najlepiej olej kokosowy, moze byc tez maslo klarowane albo smalec. Poczytaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
Świetna robota. Najlepsze źródła t. nasyconych to masło, olej kokosowy, smalec i różnego rodzaju mięsa. Jeśli obwody i waga stoją w miejscu to zwiększ kalorykę o 100/200 i obserwuj. Natomiast jesli dalej rośniesz na obecnych kaloriach to tego nie ruszaj. Szymon pompa pozdrawia
[...] tłuszcz z ryb i mies. jak masz sporo kasy to mozesz kupic olej lniany(tłoczony na zimno wysokolinolenowy) olej z orzechów włoskich, olej MTC olej kokosowy(do smarzenia) no i smalec tez do smazenia(wbrew pozorom ok tłuszcz) tylko nie przeginaj z tymi olejami bo np o6 w nadmiarze szkodzi... zamim kupisz to poczytaj o nich troche na sfd. nie chec mi [...]
Ad.1 Jeśli masz rafinowany olej kokosowy to spokojnie możes smażyć na nim lecz jeśli masz nierafinowany starałbym się nie smażyć na nim a używać do tego masła klarowanego i smalec. Ad.2 Olej rafinowany do smażenia , olej nierafinowany do jedzenia .. :) Ad. 3 Jak najbardziej a olej nierafinowany do kawy na przykład : : [...]
twaróg chudy zamień na półtłusty - jest mniej przetworzony. nie smaż na oliwie, smaż na: smalec/ olej kokosowy / masło klarowane / ew. olej rzepakowy całokształt diety może być :-)
Ja używam głównie olej kokosowy, ale wyżej wymienione; smalec, masło klarowane również będą dobre. PAM jest ok, jednak smakowo ten usmażony produkt nie jest taki jak przy większej ilości tłuszczu.
[...] podczas reudkcji. Startowałem z bf ok 20%. Gadanie że wyższe węgle tylko dla chudzielców z dużymi miesniami jest wyssane z palca. Powinny być - jajka, nabiał, tłuste mięsa, smalec, morskie ryby itp - bazowanie na samych źrodłach zwierzęcych to nie najlepszy pomysł. Oliwa, olej kokosowy, orzechy - to niezwykle dobre źródła tłuszczu. Tłuszcze [...]
[...] nie jest jedynym dostępnym źródłem tłuszczów. Masz o wyboru wiele innych i przy okazji lepszych np. do smażenia. W tym celu warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, smalec, czy oliwą z oliwek. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ryby wędzone okazyjnie jak najbardziej można zjeść. Bazować polecam na świeżych [...]
[...] składniki odżywcze. Panierka to nie najlepszy dodatek do mięsa, proponuję przyprawy. Jeżeli smażysz to jedne z najlepszych źródeł do olej kokosowy, masło klarowane i smalec.. wzbogać swoją dietę o większą ilość warzyw, mogą być różnokolorowe które dostarczają pełnej gamy witamin i minerałów. ( Udaj się do działu Odżywianie ) Systemy [...]
[...] ma żadnych zdrowych tłuszczy mimo, iż ogólny poziom tłuszczu jest spory.- to z tych ukrytych piersi w panierce. Dodaj tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane, masło, smalec, oliwę, awokado, orzechy. Dietę opieraj na produktach nieprzetworzonych... a nie serkach wiejskich i waflach ryżowych. Chleba z żurawiną tez się można przyczepić - bo [...]
Wszyskto j/w. Ale genralny podzial i dopuszczalne produkty to smazenia to glownie: tluszce stale gł smalec lub maslo(ale tylko w przypadku krotkotrwalego smazenia jak jajecznica czy ryba) oraz dobry olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia, lub olej kokosowy. A unikac jak ognia wielonienasyconych jak olej z pestek winogron..
[...] najzdrowsze chodzi o to ze jest to tluszcz w formie stalej, naturalny, bez ingerencji czlowieka alternatywa jest olej kokosowy ktory ma tez wysoki stopien utleniania jak smalec. jednak wydaje mi sie ze to nie bedzie dobre do jajecznicy. a co do oliwy to chodzi o to zebys nie doprowadzil do dymienia jej przed wrzuceniem masy jajcowej bo wtedy [...]
[...] lubię, więc kupuję mimo to. Gwoli sprawiedliwości, trzeba jednak dodać, że takie same wątpliwości można mieć kupując jakikolwiek inny tłuszcz - olej lniany, oliwę, kokosowy, smalec, masło itd. Jedno to napisy na etykietach, a drugie - z jakich surowców i w jaki sposób (przyjazny wartościom odżywczym bądź nie) został on wyprodukowany... Ile jest [...]
[...] to produkt, którego powinieneś unikać, zawiera wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych ( omega 6 ) oraz trans kwasów tłuszczowych. Do smażenia nada się ( oliwa z oliwek/masło klarowane/olej rzepakowy/olej kokosowy/smalec ) W Twojej diecie, są nie odpowiednio zbilansowane posiłki. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3.
polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać